Pernilla

#prayfortheworld

Kategori: allmänt.


All denna hysteri kring Norge. Känner mig nästan lite heartless när jag säger att jag börjar tröttna på det rejält.
kanske för att det börjar bli alldeles för mycket...?
Eller så tycker jag bara att hela situationen är alldeles för.. knäpp.

Det är fel att INTE tycka synd om Norge eller att sända dem en tanke. Att sända dem en tanke är ett bevis på att mänskligheten fortfarande existerar i denna värld.
Men sen har vi det som jag tycker är så fel och är så emot. Att låta Norge ta upp alla ens tankar när det faktiskt finns så många andra offer runt omkring i världen. Samma dag som de två tragedierna drabbade Norge, rätta mig om jag har fel, dog 62 i Irak, 43 i Afghanistan, 13 i Palestina och 28 i Libyen. Dessa siffrorna är ganska höga och jag tror att dem var civila offer. Varför uppmärksammade media inte detta?
JA kanske är det krig, men så vitt jag vet så är det inte krig i Irak, men ändå dör oskyldiga människor? & egentligen är ett krig ingen ursäkt för en död, media ska uppmärksamma det ändå.

Facebook är sidan som täcks av massa evenemang, statusar och profilbilder med Norge. Jättebra att folk bryr sig, visar att dem tänker på Norge. Men man kan tända tusen ljus eller lägga tusen norska flaggor på sin profilbild, men det kommer inte bli bättre.

Många säger även att vi är mer upprörda nu eftersom det handlar om ett grannland till Sverige. Enligt mig är det den dummaste ursäkten jag hört på länge. Vi var lika upprörda över jordbävningen i Haiti, tsunamin i Thailand och flygkraschen i USA 2001. Ja kanske är dem två första sakerna en naturkatastrof men det senare nämnda då.. Det är inte ens ett grannland till oss, långt ifrån men ändå.. ÄNDÅ blev vi så upprörda.

Det handlar inte om vilka länder som är våra grannländer eller inte, alla är människor och förtjänar ett liv lika mycket som någon annan. Ingen av oss ska avgöra vem som får leva eller inte leva, oavsett om det är oskyldiga offer i ett krig eller om det handlar om ett bombattentat eller något liknande, det är lika synd om alla.

Håll fötterna kvar på jorden och be för världen. Inte bara för Norge.